Valets snyggaste affisch?

normaldemokraterna_poster

På väg till lunchrestaurangen såg jag plötsligt en för mig helt ny valaffisch, för Normaldemokraterna. Först undrade jag om det var en vits, men det professionella utförandet gjorde att jag avvisade tanken. I stället fick jag kolla upp det på nätet – http://www.normaldemokraterna.se/ – och det visade sig att min andra tanke var rätt: att det handlade om likvärdig behandling av alle, även folk med funktionshinder.

Affischen är snygg, i bästa Galago-stil, med ett innehåll som inte är banalt men ändå går att utläsa: en stad full med hinder för folk som inte passar in i den härskande föreställning om vad som är ”normalt”. Valet av partinamn är också genialt, det ligger ett element av ”reclaiming” i att ta på sig normalitetsetiketten.

Enda problemet jag kan se, är om inte affischerna följs upp av andra typer av uppmärksamhetsskapande aktiviteter. Det är nog inte många som vet om att Normaldemokraterna finns, och än mindre vad de står för. Så jag hoppas på att de lyckas tränga sig fram i folks medvetenhet, för det har saken förtjänad. Och affischen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: